Uitgelichte berichten

Pepernoten waar je blij van blijft.


Voor de gezelligheid...

Supergezellig om samen met je kind kruidnoten te bakken. Maar dan met kokosbloesemsuiker in plaats van geraffineerde suiker.

Het houdt de bloedsuikerspiegel van jouw hoogsensitieve kind beter in balans.

Wat heb je nodig? – 200gr amandelmeel – 1/2tl baking soda – 75gr kokosbloesemsuiker – 1 volle el speculaaskruiden – snufje zout – 50gr kokosolie (gesmolten en afgekoeld) – 3el plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk)

Wat je gaat doen: * Verwarm de oven voor op 160 graden. * Meng de amandelmeel, baking soda, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout door elkaar. Kneed de helft van de kokosolie erdoor met je handen en voeg de plantaardige melk lepel voor lepel toe. Blijf kneden totdat je een soepel deeg hebt en voeg eventueel wat extra kokosolie toe als je deeg nog niet soepel genoeg is. * Bekleed een bakblik (of 2) met bakpapier.

* Draai kleine balletjes van het deeg en leg die op het bakpapier. Deze kruidnoten lopen niet uit in de oven, dus die kun je dichter naast elkaar op het bakblik leggen. * Bak de kruidnoten in 15-20 minuten gaar in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Smullen maar!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square