© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com

Werkwijze

Werkwijze

Intakefase

Na een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking  volgt een intakegesprek  met de ouders in de praktijkruimte van Zacht en Kracht Kindercoaching.

Het eerste kwartier kun je beschouwen als een gratis kennismaking. Is de 'klik' er niet, dan gaan we niet verder met de intake.

Klikt het wel, dan gaan we vervolgens dieper in op jullie kind en de hulpvraag. Tijdens deze bijeenkomst gaan we ook meteen met oudercoaching aan de slag. Zo ontdek je mijn werkwijze en kunnen jullie  alvast vooruit met nieuwe inzichten en/of handvatten.

Het voordeel  van deze optie is dat we ongestoord van gedachten kunnen wisselen  en we niet over het kind hoeven te praten waar het bij is.

Samen stellen we de coachdoelen vast en de manier waarop we die het beste kunnen bereiken.  Vaak is dat een combinatie van kindercoaching + oudercoaching, maar soms is oudercoaching al voldoende.

Het coachtraject

Creatief, ontspannen en speels

Tijdens de eerste kindercoachsessie mag één van de ouders er (zolang nodig is) bijblijven als het kind daar behoefte aan heeft.

Het doel wordt positief geformuleerd, vanuit de wensen van het kind. Zo wordt het kind 'eigenaar' van het te bereiken doel.

Tijdens de coaching wordt je kind gestimuleerd de eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken.

Het wordt uitgedaagd om vanuit eigen kracht en aanwezige talenten oplossingen te vinden.

Naast gesprekstechnieken, zet  ik tijdens de coaching van kinderen diverse methodieken in, zoals:
 

  • Tekenen, schilderen, schrijven, kleien, knutselen: uiten en verwerken van emoties en gebeurtenissen.

  • Rollenspelen: inzicht krijgen in eigen gedrag en oefenen in nieuw gedrag.

  • Power-verhalen: verwerking, herkenning,  inzicht en aanspreken innerlijke kracht.

  • Coachspellen: Eigenwijsjes, Lekker in je vel, Schatgravers etc.

  • Visualisatie: ontspanning, zelfbewustzijn, inzicht in verandering.

  • Kinderaffirmaties: positief denken en zelfinzicht

  • Ontspanning en ademhaling.

  • Activiteiten in de natuur

  • Bachbloesems

Betrokken ouders

Na elke sessie praat ik ouders kort bij of stuur een mailtje waarin ik  kort vermeld waaraan we gewerkt hebben. Soms krijg je tips hoe je thuis je kind kunt helpen het geleerde in praktijk te brengen.

Naast het kind, coach ik ook altijd de ouders.
Het gezin is een samenhangend systeem waarin alle leden elkaar beïnvloeden.  Ook voor de ouders is er dus iets wat geleerd, ingezien of getransformeerd mag worden.
Ik help je om je kind beter te begrijpen en meer rust  en harmonie in je gezin te krijgen.

Tijdens deze gesprekken staat het kind centraal en kun je als ouders  inzicht krijgen in hoe jij het gedrag van jouw kind beinvloedt. Je krijgt daarnaast ook praktische tools en handvatten.

Ontdekken we  gaandeweg dat je zelf behoefte hebt aan begeleiding, dan kun je bij Zacht en kracht terecht voor extra oudercoaching.  

Je kunt dan kiezen voor losse consulten of een maattraject.

Afsluiting en evaluatie

 

De begeleiding van Zacht en Kracht Kindercoaching is toekomstgericht en kortdurend. 

Afhankelijk van de hulpvraag duurt de kindercoaching  gemiddeld zes sessies.  

Tegen het einde van het traject ontvang je een evaluatieformulier en overleggen we samen of we de coaching kunnen afronden.

Naar eigen keuze kan de kindercoaching worden afgesloten met een evaluatiegesprek of een evaluatieverslag. Maar dat is zeker niet noodzakelijk. De beste maatstaf is uiteindelijk dat je ziet dat je kind beter in zijn vel zit!